Hatalmas siker az Idősek Nemzetközi Versenyén

A nagy hagyományokkal rendelkező Idősek sportversenye 2015.évi nemzetközi tornájának ezúttal a mi kerületünk adott otthont. A Csehországból és Szlovákiából érkezett, szenior korú sportolókból álló csapatok mellett a XIII. kerület versenyzői mérték össze teljesítőképességüket úszásban, asztaliteniszben, teniszben, bowlingban és dartsban.

Kassa Délváros, Ostrava Poruba és a vendéglátó XIII. kerület időskorú sportolói augusztus 26-án ismerkedhettek meg egymással a Visegrádi utcai Napfény Idősek Klubjában, ahol a rendezők vacsorával, és különböző tréfás kerti játékokkal várták a vendégeket. A kikapcsolódás és az ezt követő pihenés óráit követően másnap, augusztus 27-én került sor az öt sportágban megrendezett versenyekre, külön a nők, és külön a férfiak részvételével. A mindvégig kiváló hangulatban, gördülékenyen megrendezett sporteseményeken a XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ munkatársai látták el a házigazda feladatait. Az ő közreműködésük is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők egybehangzó megállapítása szerint ezen a megmérettetésen mindenki nyert – és senki sem veszített. Ismét beigazolódott, hogy ha tudatosan formáljuk életünket, akkor a hatvanadik év betöltése után is derűsen, komolyabb egészségügyi nyavalyák nélkül, és mások társaságában örömet lelve tekinthetünk a jövőbe.

A versenyeket követően a József Attila Művelődési Központban került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, amelyet Karácsonyi Magdolna, a XIII. kerületi polgármesteri hivatal aljegyzője, a Szociális és Köznevelési osztály vezetője nyitott meg. Az esemény meglepetése Kassa Délváros polgármestere, JUDr. Jaroslav Hlinka megjelenése volt, aki örömének és megelégedésének adott hangot azért, hogy személyesen is kifejezheti jókívánságait az immár tizennegyedik alkalommal megrendezett Idősek sportversenye résztvevőinek, és rendezőinek. Dr. Tóth József polgármester a vendéglátók nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Emlékeztetett arra, hogy Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat megkülönböztetett figyelmet fordít az idős emberekről történő gondoskodásra, amelynek alapelveit, célkitűzéseit és eszközrendszerét az önkormányzat Idősügyi programja foglalja keretbe. –Azért dolgozunk, hogy a kerületünkben élő idős emberek egészségesen, közösségben, tiszteletben élhessenek, a fiatalabb generációkkal kölcsönösen segítve és megbecsülve egymást – mondotta dr. Tóth József polgármester, aki jó szórakozást kívánt a kerületünkben immár ötödik alkalommal megrendezett sportverseny díjazottjainak és az esemény valamennyi résztvevőjének.

A csapatverseny első helyezettjének járó serleget a házigazdák együttesének képviselője vehette át dr. Tóth Józseftől, a második helyezett díját Kassa, a harmadik helyezettét pedig Ostrava sportolói kapták. Az egyéni versenyszámokban elért helyezésekért járó érmeket Holopné Schramek Kornélia alpolgármester adta át a sportolóknak. Az esemény svédasztalos vacsorával folytatódott, majd cigányzenével, örökzöld slágerekkel és szórakoztató műsorszámokkal érte el tetőpontját. 

Az eseményen készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

 

forrás: bp13.hu