Címlap

 

 

 

 

Ön szerint mennyire súlyos és sürgető probléma a klímaváltozás általában az emberiség számára, konkrétan pedig a XIII. kerület lakóinak a szempontjából? Ki és hogyan befolyásolhatja a klímaváltozást helyi szinten, akár a XIII. kerületen belül? Kinek van több teendője a klímavédelemért: a civileknek, a cégeknek vagy önkormányzatunknak? Van-e bármilyen konkrét javaslata vagy ötlete klímavédelmi intézkedésekre a XIII. kerületben?

 
Az „Ember az emberért” esélyegyenlőségi díjat, azon emberek tevékenységének elismerésére adományozzuk, akik hozzáállásukkal, hétköznapi cselekedeteikkel az esélyegyenlőség érvényesüléséért sokat tesznek.

Ebben az évben Bálint Edina és Kiss László kapta meg a díjat a kerületi lakosok szavazatai alapján.

Kiss László 1986-ban kezdett dolgozni az ország egyik legrégebbi lakóhelyi sportegyesületében, az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesületben sportszervezőként, majd 1988-tól 1999-ig az egyesület ügyvezető elnöke volt. Az ő kezdeményezésére és szervezésével jött létre az Angyalföldi Sportfesztivál. Sikeresen szervezi a XIII. Kerületi Nyitott Hétvégék, az Angyalföldi Futóklub és a XIII. Kerületi Szabadtéri Kondipark Programsorozat eseményeit. Az egyesület képviseletében aktív tagja a XIII. kerületi Civil Kerekasztalnak.

Bálint Edina a Chi-kunggal 2008-ban ismerkedett meg és miután saját magán tapasztalta annak jótékony hatását, ezért úgy döntött, hogy tudását másoknak is tovább adja, ezzel segítve idős embertársainak. A kerületben működő Idősek klubjaiban önkéntesként rendszeresen tart foglalkozásokat a kerületi nyugdíjasok nagy örömére.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 
 
 
 
Archív lapok