2024.évi Idősek Napja

Idősek Napja                                                                                                                                                                                                  

A 2024. évi Idősek napi rendezvényt Karácsonyi Magdolna Aljegyző Asszony nyitotta meg. Köszöntőjében az időseknek azt kívánta, hogy legyen részük a valódi szeretetben. A Ram Colosseum 600 fős nézőtere megtelt és az idősek nagyon várták az ünnepséget.

Dr. Tóth József Budapest Főváros XIII. Kerület Polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy munkája során mindig elkötelezve segítette az elesetteket, de a hosszú évek alatt leginkább a gyermekek és az idősek támogatása vált kardinális feladattá.

A kerületben mind az anyagi, mind a természetbeni segítségnyújtás természetes folyamat, mindenki a szükségleteihez mérten igényelt támogatásokat tudja igénybe venni.

Az Önkormányzat segítséget nyújt a települési támogatások különböző formáival, lakhatási és gyógyszertámogatásokkal, közérzetjavító szolgáltatásokkal- mint például az uszoda bérlet vásárlás támogatással, valamint évente kétszer ősszel és tavasszal  vásárlási utalvány biztosításával járul hozzá a költségek csökkentéséhez. Elmondta, idén ősszel is lesz 8.000.- forintos vásárlási utalvány, amit lakossági igények alapján 2025. január 20- ig lehet majd levásárolni a Lehel Csarnokban.

Az idősek a hosszú évek során hálával és nagy szeretettel vannak Dr. Tóth József Úr iránt, ezt kifejezve a kerület 10 Idősek klubjának tagjai a köszöntő után a színházteremben helyet foglaló Idősek felállva elénekelték Polgármester Úr kedvenc nótáját, a „ Járom az utam”- címűt.  Polgármester úr meghatódva köszönte ezt a szép gesztust.

A rendezvényen fellépett Ihos József, Kató néni- egy retró kabaréval, amibe persze belecsempészte a mai kor okos eszközeinek a kihívásait és élményeit.

Ezután operett és örökzöld slágereket adott elő Szulák Andrea, Szinetár Dóra és Peller Károly.

A műsor után a nézők vastapssal jutalmazták a művészeket.

 

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van