A ZENE MINDENKIÉ! Generációk találkozása az 1. Csengő-Bongó Tavaszváró Fesztiválon

A ZENE MINDENKIÉ! Generációk találkozása az 1. Csengő-Bongó Tavaszváró Fesztiválon

2017.03.04-én megrendezésre került az 1. Csengő-Bongó Tavaszváró Fesztivál az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Immáron az aktív nyugdíjas korosztálynak is lehetősége adódott zenei tudásának bemutatására.

Nagy izgalommal készült mindenki a jeles napra. A premieren segítségükre voltak a kerület óvodásai, illetve a III. kerület iskolás csapata. Még Pilisborosjenőről is jöttek fellépők, vendégül láttuk a Harmónia Csengettyű Együttest, valamint Színes Harangok Ifjúsági Csengettyű Együttest.

A sok gyakorlás meghozta gyümölcsét. A kitartó munkának köszönhetően hétről hétre jobban szóltak a kis csengettyűk.

Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt, milyen élményben részesülhet az, aki elkezd ezen az egyszerűnek tűnő hangszeren játszani?

A kezdeti kis létszám a Derűs Alkony Klubból indulva, többszörösére duzzadt. Most már további öt helyszínen (Nosztalgia Ház, Ezüst Kor, Derűs Szívek Idősek Klubjai, Frim Jakab Napközi Otthon) nyílik lehetőség a hangszeres zenetanulásra.

Több klub összefonódásával, tovább sarkalltuk időseink zene iránti fogékonyságát, a csapatszellem, a kapcsolatok kiépítését.

A sikerélmény pedig inspirál minden korosztályt. Ezen a napon egy „nyelven” beszélt kicsi és nagy, idős és fiatal.

Közben fontosnak tartva, hogy a zene éljen, lélegezzen, hasson, sugalljon, közvetítsen érzelmeket, indítson el gondolatokat, rendítsen meg, vagy ha kell, vigasztaljon!

A hosszúnak tűnő programkiírás három részt takart, de az idő csak úgy elrepült.

A műsor végezetével fellépő XiloTon Ütőegyüttes remek hangulatot teremtve zárta a sort. A teltházas előadás nagyon jóra sikeredett.

Csak reménykedni tudunk abban, hogy ez valaminek a kezdete, és sikerül hagyományt teremteni belőle, úgy ahogy a bimbóból is virág nyílik. Ezen a szombaton a fesztivállal előcsalogattuk a TAVASZT. Nem is kell ennél több, örültünk az adott lehetőségnek, bebizonyítottuk, hogy minden korban lehet tanulni, új dolgokat elsajátítani, megtapasztalni a közös zenélés élményét.

Végezetül egy mottó útravalóul:

„Zene nélkül lehet, de nem érdemes élni.” Kodály Zoltán

 

Képgaléria